Başlangıç > İçişleri Bakanlığından Haberler > Ankara Anlaşmasında Olanlara Kalıcı Oturum Başvuruları Açıldı

Ankara Anlaşmasında Olanlara Kalıcı Oturum Başvuruları Açıldı

06/07/2018

Ankara Anlaşması üzerinden 4. yılın sonunda verilen kalıcı oturum izinleri, 16 Mart 2018’de kaldırılmış ve bu durumda olanlar için 15 Haziran 2018’de yeni bir göçmenlik kategorisi oluşturulmuştu.

Bu kategori altında başvurulara bugün itibarıyla izin verilmeye başlandı.

Yeni göçmenlik kategorisi, Ankara Anlaşması altında olan İşçi ve İşveren Vizelerini kapsıyor ve bu iki vize türünde 5 yıl süreyle İngilterede bulunmuş olanlara kalıcı oturuma geçme hakkı veriyor.

Oluşturulan yeni göçmenlik kategorisi, Birleşik Krallık yasalarına göre düzenlendiği için başvuranlardan ailedeki kişi başına £2389 alınacak. Ayrıca ana başvurucunun devlet yardımı almadan kendisine ve aile bireylerine yetecek düzeyde gelir elde ettiğini ispatlaması istenecek. Elde edilen gelir, sadece ana başvurucunun İngiltere’deki geliri olmak zorunda. Bir başka ifade ile, ailedeki diğer bireylerin elde ettikleri kazançlar ile ana başvurucunun İngiltere dışında elde ettiği kazançlar ve gelirler hesaplamada kullanılamayacak.

Ana başvurucu ve  aile bireyleri, geriye dönük 5 yıllık süreçte, herhangi bir 12 aylık dönemde, toplamda 180 günden fazla İngiltere dışında bulunmamış olması gerekecek. Bu hesaplamada, sadece aile bireyleri kısmen kapsam dışında değerlendirilebilecek. (Son vizesini 6 Temmuz 2018’den önce almış olanlar aile bireyleri bu hesaplama dışında kalacak ancak ana başvurucu zorunlu olarak bu hesaplamada değerlendirilecek).

Ek olarak ana başvurucu ve 18 yaşın üstünde olan aile bireyleri ‘LIFE IN THE UK’ ve ‘INGILIZCE YETERLILIK’ sınavlarından geçmiş olmaları gerekecek. INGILIZCE sinavinda aranılan en düşük düzey B1 yani INTERMEDIATE (ORTA SEVIYE) düzey olmak zorunda.

Son düzenlemeler, Ankara Anlaşması’nda ilk 4 yılında olup da, Brexit sonrasında uzatmaya kalanların durumlarının ne olacağına açıklık getirmiyor.

%d blogcu bunu beğendi: