Başlangıç > İçişleri Bakanlığından Haberler > İtalya yatırımcılar için Altın Vize programı başlattı

İtalya yatırımcılar için Altın Vize programı başlattı

06/02/2018

Avrupa ülkeleri yatırımcı çekmek için birbiriyle yarışırken son olarak İtalya da Altın Vize programı başlattı. İtalya’nın başlattığı program diğer ülkelerin aksine gayrimenkul satın alınmasını değil; ticari yatırımları kapsıyor. Sürekli oturum ve vatandaşlık ise diğer ülkelere göre oldukça dezavantajlı. Vatandaşlık ancak 10 yıl İtalya’da ikamet ettikten sonra mümkün.

Portekiz, İspanya, Yunanistan, Malta, Kıbrıs ve Letonya gibi Avrupa ülkeleri arasında oldukça yaygın olan Altın Vize kulübünün son üyesi İtalya oldu. “İtalya için Yatırımcı Vizesi” olarak bilinen İtalya Altın Vize programı, Aralık 2017’de Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından resmi olarak başlatıldı.

İtalya şimdi İtalyan ekonomisi ve toplumu için stratejik varlıklara yatırım yapmayı tercih AB vatandaşı olmayanlar için 2 yıllık Altın Vize (başka bir ifadeyle Yatırımcı Vizesi) sunuyor.

İtalya, Euro bölgesinde 3. büyük ekonomi; dünyada ise 8. en büyük ekonomi. İtalya’nın Gayrisafi yurt içi hasılası (GSYİH) yaklaşık 2 trilyon dolardır. İtalya, Schengen bölgesinde yatırımcılara vizesiz hareketi sağlayan bir Schengen Anlaşması’nın üyesi.

YATIRIM KOŞULLARI

İtalyan Altın Vizesi’nden yararlanmak için yatırım minimum değerleri şöyle: ·

  • İtalyan yeni buluş ve teknojik alandaki start up ​​şirketinde 500 bin Euro
  • İtalyan limited şirketinde 1 milyon Euro
  • İnsani yardım girişiminde 1 milyon Euro
  • İtalyan devlet tahvillerinde 2 milyon Euro

Yatırımcı vizesi başlangıçta iki yıl geçerli olacak. İzin, İtalya’ya giriş tarihinden itibaren iki yıl geçerli. İki yıllık oturma izni, daha sonra üç yıllık dönem için yenilenebilir ancak yatırım, ikamet izni boyunca için sürdürülmelidir. Nasıl başvurulur?   Yatırımcı vizenizi elde etmek için önce İtalya Yatırımcı Vizesi Komitesi (IV4I) tarafından çevrimiçi olarak piyasaya sürülecek bir Nulla Osta’ya (engeli belgesi) ihtiyacınız var. Daha sonra, ikamet ettiğiniz ülkedeki İtalyan temsilciliğine başvurarak 2 yıllık yatırımcı vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

SÜREKLİ OTURUM VE VATANDAŞLIK İtalya’da sürekli oturma izni “carta di soggiorno”, yasal olarak ve sürekli olarak beş yıldır İtalya’da ikamet ettikten sonra mümkün. İtalyan Vatandaşlığı ise yasal olarak 10 yıldır İtalya’da ikamet ettikten sonra edinilebilir.

İtalyan makamları yatırımcı çekmek için aşağıdaki mesajları veriyor:

  • İtalya dünyanın en iyi ekonomi ve pazarlarından biri.
  • İtalya, küresel pazarları birbirine bağlayan stratejik bir lojistik merkezi
  • İtalya, AB’nin kurucu üyelerinden biridir ve Schengen Bölgesi’ne dahildir.
  • İtalya imalat ve ihracatta anahtar bir küresel oyuncu
  • İtalya, son derece rekabetçi bir makine sektörüne ve güçlü bir ‘Made in Italy’ markasına sahiptir
  • İtalya AR-GE ve yenilik konusunda mükemmellik sunar
  • İtalya nitelikli ve rekabetçi bir işgücüne sahiptir
  • İtalya benzersiz bir kültürel teklif ve ülke markasıdır
  • İtalya, rekabetçiliği artırmak için güçlü bir politika ve teşvikler seti sunmakta.
%d blogcu bunu beğendi: